Ruiter Dakkapellen

by Jos, 20 juni 2017

Realtime Virtuele showroom

Voor Ruiter Dakkapellen heeft dfab een interactieve realtime VR applicatie ontwikkeld voor in de showrooms. Door middel van een configurator kunnen klanten allerlei varianten beleven en zo op een visuele manier hun optimale dakkapel oplossing kiezen. De gekozen oplossing kan vervolgens naar de klant worden gestuurd om deze thuis met een VR bril na te beleven.

360 graden wonen

In de showroom van Ruiter Dakkapellen in Nieuw Vennep is een speciale ruimte ingericht om de virtuele showroom te beleven. In een ruimte van 3x3m kan een bezoeker vrij bewegen en verschillende samenstellingen van dakkapellen ervaren. In de virtuele omgeving kunnen realtime aanpassingen worden gedaan. Zo kan een bezoeker kiezen uit diverse opties, afmetingen en kleursamenstellingen.

Nog persoonlijker door Google StreetView

Om de ervaring van de bezoeker nog persoonlijker te maken is Google StreetView toegevoegd aan de configurator. Hier kan het adres van de bezoeker worden ingevuld. Vervolgens kan in Google StreetView de straat worden gedraaid naar de overzijde van de woning. De afbeelding hiervan wordt geplaatst in de virtuele omgeving aan de voorzijde. Zo kan de bezoeker, wanneer hij/zij uit het raam kijkt van de dakkapel aan de voorzijde, de overkant van zijn/haar eigen woning zien.

Configurator app

Om alle opties in de virtuele showroom zo eenvoudig mogelijk aan te bieden heeft dfab een universele web applicatie ontwikkeld. Deze applicatie communiceert met de Virtuele showroom en past direct de wijzigingen toe op de virtuele showroom wanneer deze worden gekozen in de web applicatie. Omdat de applicatie met web technieken is ontwikkeld, is deze eenvoudig uit te breiden en aan te passen. Door het gebruiken van web technieken, kunnen gekozen configuraties ook online worden opgeslagen en worden hergebruikt voor andere doeleinde. Zo bevat de configurator de mogelijkheid om een 360 afbeelding van de gekozen samenstelling te maken en deze via e-mail naar de bezoeker te sturen, zodat hij/zij deze thuis nog eens kan terugzien met een eenvoudige VR bril zoals bijvoorbeeld een Google Cardboard.

  • :